Vedtægter

 

Vedtægter for grundejerforeningen                                                                                                                                                                                

Magnus Christensens Klit          gældende fra 30. april 2022

 

  • 1 – Navn og hjemsted

Foreningens navn er Grundejerforeningen Magnus Christensens Klit. Foreningens hjemsted er Løkken, Hjørring Kommune.

  • 2 – Formål

Foreningens formål er:

  1. at varetage medlemmernes fælles interesser i sommerhusområdet, herunder at optræde udadtil på fællesskabets vegne over for myndigheder og andre.
  2. at vedligeholde veje, stier, grøfter, dræn, fællesarealer og fælles installationer i området.
  3. at sikre, at volde og jorddepoter ikke er over 80 cm. høje.
  4. vederlagsfrit at overtage skødet på fællesarealer, veje og stier, hvis ejerne kræver det.

 

  • 3 – Medlemmer

Ejere af parceller udstykket fra matr. nr. 3-g og 5-k Aasendrup by, Vrensted sogn, har pligt til at være medlem af grundejerforeningen.

Deklaration fra 1. juli 1974 for området har følgende undtagelse, der stadig er gældende: ”Dog er grundsælgerne ikke pligtige, at være medlem af grundejerforeningen, for så vidt angår usolgte og ubebyggede parceller.” Denne undtagelse gælder også arvinger til usolgte og ubebyggede grunde.

  • 4 – Medlemmernes pligter

Beslutninger truffet af foreningen til gennemførelse af formålene nævnt i § 2, er bindende for de enkelte medlemmer. Beslutninger under §2 og §4 kan ved tvister indbringes for domstolene.

Beplantning må kun være lav beplantning, med en max. højde på 2,5 m., af hensyn til lys- og solindfald samt udsigten over området. Arten af beplantning skal følge lokalplanens positivliste. Højdekravet gælder ikke for læbæltet langs cykelstien mod øst.

Beplantning nærmere en 1,5 m. fra drænledninger må ikke finde sted, idet planterødder kan stoppe vandgennemstrømningen i drænledningerne og derved forårsage oversvømmede parceller. Der forefindes drænkort over området, som kan ses på foreningens hjemmeside eller rekvireres hos bestyrelsen.

Ved om- eller nybygning, er bygherre ansvarlig for udbedring af skader forvoldt på veje, stier, rabatter, skilte mm. samt på omkringliggende parceller. Bygherre meddeler straks skader til bestyrelsen og sørger for udbedring inden 14 dage. Længere udbedringsfrister aftales skriftlig med grundejerforeningen.

Foreningens medlemmer foretager selv snerydning, hvis de har brug for det.

Medlemmer, som sælger grund eller ændrer adresse, skal give bestyrelsen skriftlig meddelelse om det på kassererens e-mail adresse. Ved ejerskifte skal købers navn, adresse og e-mail adresse oplyses.

Sælger hæfter for forfalden kontingent, indtil meddelelse om ejerskifte er sket. Herefter indtræder den nye ejer i rettigheder og forpligtelser, herunder pligt til af betale kontingent fremover. Refusion af kontingent mellem sælger og køber er foreningen uvedkommende.

 

  • 5 – Bestyrelse

Bestyrelsen har 5 medlemmer, der vælges af generalforsamlingen for to år. Tre vælges i lige år, to i ulige. Genvalg kan finde sted.

Bestyrelsesarbejdet er ulønnet, men udgifter til kørsel og møder dækkes.

Generalforsamlingen vælger to suppleanter. Hvis et eller flere bestyrelsesmedlemmer fratræder mellem to generalforsamlinger, indtræder suppleanterne i bestyrelsen, i den rækkefølge de er valgt, ind til førstkommende generalforsamling.

Hvis antallet af bestyrelsesmedlemmer bliver mindre end fire – efter at suppleanterne er tiltrådt – kan bestyrelsen supplere sig selv blandt grundejerforeningens medlemmer, ind til førstkommende generalforsamling.

Som bestyrelsesmedlem kan vælges ejeren eller en af ejerne af en parcel. Der kan kun vælges et bestyrelsesmedlem fra en ejerkreds, uanset hvor mange ejendomme de ejer. Ved en ejerkreds forstås personer, der i direkte eller indirekte sameje ejer en eller flere ejendomme.

Hvis et bestyrelsesmedlem sælger sin ejendom, udtræder vedkommende af bestyrelsen.

Et bestyrelsesmedlem, som uden grund udebliver fra tre på hinanden følgende bestyrelsesmøder, skal forlade bestyrelsen og en suppleant træder ind i stedet.

  • 6 – Konstituering og bestyrelsens arbejde

Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand, kasserer og sekretær. Ved forfald blandt bestyrelsens medlemmer foretages ny konstituering.

Der afholdes bestyrelsesmøde, når formanden eller to bestyrelsesmedlemmer beslutter det. Sekretæren udsender mødeindkaldelse med dagsorden.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst tre af dens medlemmer er til stede.

Afgørelser træffes ved simpelt stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende.

På bestyrelsesmøderne tages beslutningsreferat, der underskrives af bestyrelsen på det følgende bestyrelsesmøde.

Beslutninger om optagelse af lån, anvendelse af fællesarealer og bevilling af midler ud over det, der er nødvendigt til administration, kræver generalforsamlingens samtykke med mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Dokumenter om gennemførelse af sådanne beslutninger skal underskrives af alle medlemmer af bestyrelsen.

  • 7 – Generalforsamling

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Den afholdes ordinært hvert år i maj eller juni.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen beslutter det, eller senest 6 uger efter, at mindst 1/5 af foreningens medlemmer har sendt en skriftlig anmodning til bestyrelsen, med en motiveret dagsorden.

Generalforsamlingen indkaldes skriftlig – herunder via e-mail – med mindst to ugers varsel med angivelse af tid, sted og dagsorden.

Indkaldelsen til ordinær generalforsamling vedhæftes indkomne forslag og ekstrakt af regnskabet for det forløbne år. Regnskabet er forsynet med revisionspåtegning af de to revisorer, som er valgt af foregående generalforsamling.

Hver bebygget parcel har 1 stemme.

Der kan stemmes ved skriftlig fuldmagt.

Der stemmes ved håndsoprækning. Et medlem kan dog kræve skriftlig afstemning.

Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved simpelt flertal, med mindre andet fremgår af nærværende vedtægter (se § 6: ved stemmelighed forkastes forslaget)

Lejere kan deltage i generalforsamlinger med taleret, men uden stemmeret. Grundejere kan dog overdrage deres stemmeret til lejere ved skriftlig fuldmagt.

Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer.

Et medlem kan kun afgive sin stemme eller blive valgt til bestyrelsen, hvis vedkommende har betalt sit kontingent og eventuelle restancer, senest otte dage før en generalforsamling.

Der tages et referat, der underskrives af dirigenten og referenten.

Referatet sendes, senest en måned efter generalforsamlingen, til foreningens medlemmer.

  • 8 – Dagsorden for ordinær generalforsamling

Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere.
  2. Formandens beretning.
  3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab for det foregående år til godkendelse-
  4. Indkomne forslag
  5. Fastsættelse af kontingent for det kommende år.
  6. Valg af bestyrelsesmedlemmer (3 i lige år, 2 i ulige år)
  7. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter.
  8. Valg af 2 revisorer.
  9. Valg af 2 revisorsuppleanter.

       Under punkt 4 behandles forslag fra bestyrelsen og fra andre medlemmer af grundejerforeningen.

       For at komme til behandling skal forslag være bestyrelsen i hænde senest 1. april. Hvert forslag nævnes i   indkaldelsen til generalforsamlingen. 

  • 9 – Kontingent, regnskab og revision

Kontingent fastsættes af generalforsamlingen således, at foreningen kan betale alle forventede udgifter til vedligeholdelse af fællesarealer, veje og stier, rensning af grøfter og dræn etc.

Kontingentet for hver parcel udgør det samme beløb uanset parcellens størrelse. Kontingent forfalder den 1. januar og skal være betalt senest 1. marts.

Er et medlem mere end en måned i restance til foreningen, kan det pågældende beløb inddrives ad retslig vej, efter at der er givet medlemmet en skriftlig påmindelse om at betale restancen inden otte dage.

Alle omkostninger i forbindelse med inddrivelsen, betales af vedkommende restant, der endvidere skal betale et administrationstillæg for inddrivelse af restancen, svarende til 1/4 af årskontingentet.

Foreningens regnskabsår er kalenderåret.

Regnskabet føres af kassereren i en form, der er godkendt af bestyrelsen.

Likvide midler, som bestyrelsen råder over, er indsat på konto i bank eller sparekasse.

Kassereren kvitterer for alle indbetalinger.

Alle udgifter skal anvises til udbetaling af formanden og kassereren i forening.

Ved regnskabsårets udgang udarbejdes et driftsregnskab og en status, der underskrives af den samlede bestyrelse og forelægges revisorerne til godkendelse inden den 20. marts.

  • 10 – Ændring af vedtægterne

Nærværende vedtægter kan ændres på en generalforsamling med 2/3 af de afgivne stemmer. Ændringsforslag skal udsendes sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen. Vedtægterne kan ikke ændres, så de kommer i strid med servitutbestemmelser pålagt medlemmernes parceller, med lokalplanen for området eller gældende lovgivning. Ændrede vedtægter skal efterfølgende godkendes af Hjørring Kommune og efter rådgivning fra Hjørring Kommune skal vedtægterne tinglyses på området.

Vedtaget på generalforsamlingen 19. maj 2013

Tillæg vedtaget på generalforsamling 30. april 2022.

 

Vedtægter herunder er erstattet af revidere vedtægter 30. april 2022.

Vedtægter for grundejerforeningen

Magnus Christensens Klit

 

  • 1 - Navn og hjemsted

Foreningens navn er Grundejerforeningen Magnus Christensens Klit. Foreningens hjemsted er Løkken, Hjørring Kommune.

  • 2 - Formål

Foreningens formål er

  1. at varetage medlemmernes fælles interesser i sommerhusområdet, herunder at optræde udadtil på fællesskabets vegne over for myndigheder og andre.
  2. at vedligeholde veje, stier, grøfter, dræn, fællesarealer og fælles installationer i området.
  3. at sikre, at volde og jorddepoter ikke er over 80 cm høje.
  4. vederlagsfrit at overtage skødet på fællesarealer, veje og stier, hvis ejerne kræver det.
  • 3 - Medlemmer

Ejere af parceller udstykket fra matr. nr. 3-g og 5-k Aasendrup by, Vrensted sogn, har pligt til at være medlem af grundejerforeningen.

Deklaration fra 1. juli 1974 for området har følgende undtagelse, der stadig er gældende: "Dog er grundsælgerne ikke pligtig at være medlem af grundejerforeningen, for så vidt angår usolgte og ubebyggede parceller." Denne undtagelse gælder også arvinger til usolgte og ubebyggede grunde.

  • 4 - Medlemmernes pligter

Beslutninger truffet af foreningen til gennemførelse af formålene nævnt i § 2 er bindende for de enkelte medlemmer.

Beplantning må kun være lav bevoksning.

Foreningens medlemmer foretager selv snerydning, hvis de har brug for det.

Medlemmer, som sælger deres grund eller ændrer adresse, skal give bestyrelsen skriftlig meddelelse om det på kassererens e-mail-adresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Ved ejerskifte skal købers navn, adresse og e-mail-adresse oplyses.

Sælger hæfter for forfalden kontingent, indtil meddelelse om ejerskiftet er sket. Herefter indtræder den nye ejer i rettigheder og forpligtelser, herunder pligt til at betale kontingent fremover. Refusion af kontingent mellem sælger og køber er foreningen uvedkommende.

Et medlem, der sælger sin ejendom og forlader foreningen, har ingen krav på foreningens formue.

  • 5 - Bestyrelsen

Bestyrelsen har fem medlemmer, der vælges af generalforsamlingen for to år. Tre vælges i lige år, to i ulige. Genvalg kan finde sted.

Bestyrelsesarbejdet er ulønnet, men udgifter til kørsel og møder dækkes.

Generalforsamlingen vælger to suppleanter. Hvis et eller flere bestyrelsesmedlemmer fratræder mellem to generalforsamlinger, indtræder suppleanterne i bestyrelsen, i den rækkefølge de er valgt, indtil førstkommende generalforsamling.

Hvis antallet af bestyrelsesmedlemmer bliver mindre end fire - efter at suppleanterne er tiltrådt -kan bestyrelsen supplere sig selv blandt grundejerforeningens medlemmer ind til førstkommende generalforsamling.

Som bestyrelsesmedlem kan vælges ejeren eller en af ejerne af en parcel. Der kan kun vælges et bestyrelsesmedlem fra en ejerkreds, uanset hvor mange ejendomme de ejer. Ved en ejerkreds forstås personer, der i direkte eller indirekte sameje ejer en eller flere ejendomme.

Hvis et bestyrelsesmedlem sælger sin ejendom, udtræder vedkommende af bestyrelsen.

Et bestyrelsesmedlem, som uden grund udebliver fra tre på hinanden følgende bestyrelsesmøder, skal forlade bestyrelsen, og en suppleant træder ind i stedet.

  • 6 - Konstituering og bestyrelsens arbejde

Bestyrelsen konstituerer sig med formand, næstformand, kasserer og sekretær. Ved forfald blandt bestyrelsens medlemmer foretages ny konstituering.

Der afholdes bestyrelsesmøde, når formanden eller to bestyrelsesmedlemmer beslutter det. Sekretæren udsender mødeindkaldelser med dagsorden.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst tre af dens medlemmer er til stede.

Afgørelser træffes ved simpelt stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende.

På bestyrelsesmøderne tages beslutningsreferat, der underskrives af bestyrelsen på det følgende bestyrelsesmøde.

Beslutninger om optagelse af lån, anvendelse af fællesarealer og bevilling af midler ud over det, der er nødvendigt til administrationen, kræver generalforsamlingens samtykke med mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Dokumenter om gennemførelse af sådanne beslutninger skal underskrives af alle medlemmer af bestyrelsen.

  • 7 - Generalforsamling

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Den afholdes ordinært hvert år i maj eller Juni.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen beslutter det, eller senest 6 uger efter, at mindst 1/5 af foreningens medlemmer har sendt en skriftlig anmodning til bestyrelsen med en motiveret dagsorden.

Generalforsamlingen indkaldes skriftligt - herunder via e-mail - med mindst to ugers varsel med angivelse af tid, sted og dagsorden.

Indkaldelsen til ordinær generalforsamling vedhæftes indkomne forslag og ekstrakt af regnskabet for det forløbne år. Regnskabet er forsynet med revisionspåtegning af de to revisorer, som er valgt af foregående generalforsamling.

Hver bebygget parcel har &.1 stemme.

Der kan stemmes ved skriftlig fuldmagt.

Der stemmes ved håndsoprækning. Et medlem kan dog kræve skriftlig afstemning.

 Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved simpelt flertal, med mindre andet fremgår af nærværende vedtægter (se §§ 6 og 11).

Ved stemmelighed forkastes forslaget.

Lejere kan deltage i generalforsamlinger med taleret, men uden stemmeret. Grundejere kan dog overdrage deres stemmeret til lejere ved skriftlig fuldmagt.

Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer.

Et medlem kan kun afgive sin stemme eller blive valgt til bestyrelsen, hvis vedkommende har betalt sit kontingent og eventuelle restancer senest otte dage før en generalforsamling.

Der tages et referat, der underskrives af dirigenten og referenten.

Referatet sendes senest en måned efter generalforsamlingen til foreningens medlemmer.

  • 8 - Dagsorden for ordinær generalforsamling

Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere.
  2. Formandens beretning.
  3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab for det foregående år til godkendelse.
  4. Indkomne forslag.
  5. Fastsættelse af kontingent for det kommende år.
  6. Valg af bestyrelsesmedlemmer (3 i lige år, 2 i ulige år).
  7. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter.
  8. Valg af 2 revisorer.
  9. Valg af 2 revisorsuppleanter.

Under punkt 4 behandles forslag fra bestyrelsen og fra andre medlemmer af grundejerforeningen.

For at komme til behandling skal forslag være bestyrelsen i hænde senest 1. april. Hvert forslag nævnes i indkaldelsen til generalforsamlingen.

  • 9 - Kontingent, regnskab og revision

Kontingent fastsættes af generalforsamlingen således, at foreningen kan betale alle forventede udgifter til vedligeholdelse af fællesarealer, veje og stier, rensning af grøfter og dræn etc.

Kontingent for hver parcel udgør det samme beløb uanset parcellens størrelse. Kontingentet forfalder den 1. januar og skal være betalt senest 1. marts.

Er et medlem mere end en måned i restance til foreningen, kan det pågældende beløb inddrives ad retslig vej, efter at der er givet medlemmet en skriftlig påmindelse om at betale restancen inden otte dage.

Alle omkostninger i forbindelse med inddrivelsen betales af vedkommende restant, der endvidere skal betale et administrationstillæg for inddrivelse af restancen svarende til 1/4 af årskontingentet.

Foreningens regnskabsår er kalenderåret.

Regnskabet føres af kassereren i en form, der er godkendt af bestyrelsen.

Likvide midler, som bestyrelsen råder over, er indsat på konto i bank eller sparekasse.

 Kassereren kvitterer for alle indbetalinger.

Alle udgifter skal anvises til udbetaling af formanden og kassereren i forening.

Ved regnskabsårets udgang udarbejdes et driftsregnskab og en status, der underskrives af den samlede bestyrelse og forelægges revisorerne til godkendelse inden den 20. marts.

  • 10 - Ændring af vedtægterne

Nærværende vedtægter kan ændres på en generalforsamling med 2/3 af de afgivne stemmer. Ændringsforslag skal udsendes sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen. Vedtægterne kan ikke ændres, så de kommer i strid med servitutbestemmelser pålagt medlemmernes parceller, med lokalplanen for området eller gældende lovgivning. Ændrede vedtægter skal efterfølgende godkendes af Hjørring Kommune.

Vedtaget på generalforsamlingen 19. maj 2013